Vinkkejä mahdollisimman toimivan etätyöskentelyn varmistamiseen

Vinkkejä mahdollisimman toimivan etätyöskentelyn varmistamiseen

Etätyöskentely on nykyään hyvin yleinen tapa tehdä töitä, oli kyseessä sitten kokoaikainen etätyöskentely tai niin sanottu hybridimalli. Etätyöskentely tuo vapautta työntekijöille, ja monet suosivatkin ehdottomasti tämän kaltaista työn tekemistä.

Monet ovat kuitenkin tottuneita tekemään töitä toimistolta käsin. Sen takia on hyvin tärkeää, että tiedät muutamista eri seikoista, joilla voit varmistaa mahdollisimman tehokkaan työskentelyn myös etänä. Olit sitten työnantaja tai työntekijä, voit tehdä tiettyjä asioita tämän eteen.

Vinkkejä työnantajalle

Olit sitten firman omistaja tai korkeammassa asemassa yrityksessä, on hyvin tärkeää, että voit huolehtia työntekijöiden viihtyvyydestä. Tämä pätee tietenkin myös silloin, kun työntekijät eivät ole valvovan silmän alla, vaan tekevät töitä etänä. Tämän asian varmistaminen voi kuitenkin olla hieman haastavaa.

Erityisesti yhteisöllisyyden tunteen rakentaminen etäältä voi tuntua lähes mahdottomalta. Onneksi nykyään on olemassa erilaisia vaihtoehtoja kuten social intranet software, joilla voit luoda tämän tunteen myös etäältä. Se, että työntekijät tuntevat yhteisöllisyyttä työpaikallaan auttaa heidän sitoutumisessaan työpaikkaan. Tämä on tietenkin erityisen hyvä asia myös työnantajien näkökannalta.

Vinkkejä työntekijälle

Jos olet työntekijä, sinulla on hyvin suuri vaikutus siihen, minkälaiset olosuhteet sinulla itselläsi tulee olemaan. Tähän kuuluu hyvin monia eri asioita, mutta niistä on varsin helppo pitää kiinni. Nimittäin ensimmäinen asia on se, että varmistat käyttämiesi työkalujen olevan tarpeeksi toimivia. Toisin sanoen on hyvä huolehtia sinun internet yhteyden laadusta kuten myös työtuolisi laadusta. On tärkeää, että kotitoimistosi on toimiva, ja kannustaa sinua tekemään töitä.

Toinen asia pääsee unohtumaan silloin tällöin joiltakin työntekijöiltä. Nimittäin on hyvin tärkeää, että muistat pitää taukoja myös silloin, kun teet töitä kotoasi. Sillä tavalla voit varmistaa, että jaksat koko työpäivän läpi.

Mahdollisuus etätyöskentelyyn on nykyään hyvin tärkeää

Etätyöskentelyssä on tietenkin joitakin riskejä sekä työnantajan että työntekijän näkökannalta. Silti siitä on tullut huomattavasti tärkeämpää vuosien aikana varsinkin työntekijöille. Nykyään hyvin monet työntekijät oikeastaan vaativat sitä, että he voivat tehdä töitä mistä vain. Siitä syystä on tärkeää, että molemmat osapuolet tekevät parhaansa mahdollisimman hyvän etätyöskentelyn tarjoamiseen ja tekemiseen.