Mitkä ovat osinko-osakkeiden varjopuolet?

Mitkä ovat osinko-osakkeiden varjopuolet?

Osinko-osakkeissa on muutamia asioita, joita kannattaa varoa. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme osinkosijoittamisen kolmesta suurimmasta varjopuolesta. Jos olet ajatellut sijoittaa osakkeisiin, nyt on oikea aika tehdä se, sillä nordea-osake  auttaa sinua kasvattamaan rahojasi.

1. Osingot eivät ole taattuja

2. Osinkoja voidaan leikata

3. Osinko-osakkeilla on taipumus alisuoriutua heikommin laskusuhdanteessa.

Osinko-osakkeiden suurin haittapuoli on se, että osingot eivät ole taattuja. Vaikka yhtiöllä voi olla pitkä historia osinkojen maksamisessa, ei ole mitään takeita siitä, että se maksaa osinkoja jatkossakin. Tämä pätee erityisesti nykypäivän taloudessa, jossa monet yritykset kamppailevat kannattavuutensa säilyttämisestä.

Toinen osinko-osakkeiden haittapuoli on se, että osinkoja voidaan leikata. Jos yritys on taloudellisissa vaikeuksissa, yksi ensimmäisistä asioista, joita se saattaa tehdä, on osinkojen leikkaaminen säästääkseen rahaa. Tämä voi olla todellinen isku sijoittajille, jotka luottavat osingonmaksuun.

Lopuksi osinko-osakkeilla on taipumus alisuoriutua heikommin laskusuhdanteessa. Tämä johtuu siitä, että sijoittajat välttelevät usein riskejä taloudellisen epävarmuuden aikana ja sijoittavat rahansa turvallisempiin sijoituskohteisiin, kuten joukkovelkakirjoihin. Jos siis aiot sijoittaa osinko-osakkeisiin, sinun on varauduttava siihen, että ne eivät ehkä tuota niin hyvin kuin haluaisit laskusuhdanteessa.

Kaiken kaikkiaan osinko-osakkeet voivat olla loistava sijoitus, mutta on muutamia asioita, joita on syytä varoa. Varmista, että ymmärrät riskit ennen sijoittamista, äläkä unohda hajauttaa salkkuasi riskien minimoimiseksi.

Mitä hyviä puolia osinko-osakkeissa on?

Osinko-osakkeilla on myös muutamia hyviä puolia. Yksi niistä on se, että ne voivat tarjota tasaisen tulonlähteen jopa markkinoiden epävakaina aikoina. Toinen on se, että osingot voivat toimia puskurina markkinoiden laskusuhdanteen aikana ja tarjota jonkinlaisen suojan laskusuojaa vastaan. Lisäksi osinko-osakkeet ovat yleensä luonteeltaan puolustusvoittoisempia, mikä tarkoittaa, että ne eivät välttämättä laske yhtä jyrkästi markkinoiden laskiessa.

Jos siis etsit tapaa tuottaa tuloja tai haluat suojata salkkusi markkinoiden heilahteluilta, osinko-osakkeet voivat olla harkitsemisen arvoisia. Varmista vain, että ymmärrät riskit ennen sijoittamista.